Ja meil on jälle kontserdid!

Kahel järjestikusel pühapäeval toimusid kiriku seegi territooriumil taas kontserdid.

16. juulil esines seegi elanike ees Narva laulja Juri Šugurov ja 23. juulil laulis ta koos Jelena Kolatskiga.

Publik, mille hulgas olid ka kirikuskäjad ja seegi elanike külastajad, said palju positiivseid emotsioone! On võimatu paigal püsida, kui kõlavad tuttavad meloodiad, mis seostuvad ajaga, mil keha oli veel terve, mälu ei alt vedanud ja elu oli täis eredaid sündmusi…

Vanemad inimesed tantsivad! Nende seas on ka neid, kes ei mäleta, mida nad täna hommikusöögiks sõid, kuid nad laulavad kaasa tuttavatele lauludele, mäletavad ja teostavad tantsuliigutusi, mis on noorusest meeles jäänud.

Arstid ütlevad, et muusika on inimestele väga oluline – eriti eakatele. Muusika rahustab, lõõgastab, mõjutab inimese emotsioone, tundeid ja  psüühikat, aitab uinuda, võidelda hirmude, stressi ja depressiooniga ning suudab tõsta meeleolu, kui on kurvameelsust.

Muusikateraapiat kasutatakse sageli eakate terviseseisundi parandamiseks. Uued uuringud näitavad, et dementsusega inimestel võib muusika kuulamine tekitada pikaajalisi emotsioone, isegi kui nad ei mäleta, et seda kuulsid.

Teadlased on leidnud, et muusikat ära tundvad ajupiirkonnad jäävad Alzheimeri tõve mõju suhtes suhteliselt puutumata ja muusika võib tugevdada dementsusega inimeste autobiograafilisi mälestusi.

Mõne dementsusega patsiendi jaoks võib muusika olla ideaalne vahend õppimiseks, juurdepääsu saamiseks ja kasu saamiseks positiivsetest emotsioonidest, mida esile kutsub varjatud mälestused. Muusika parandab nende inimeste elukvaliteeti, isegi kui neil on tõsiseid mäluprobleeme.

Sellepärast püüamegi sageli kutsuda seegisse kohalikke artiste, laulukollektiive või neid, kes oskavad siin elavatele inimestele luua pidulikku meeleolu.

Pilte ja videoid saab siit vaadata: https://cloud.mail.ru/public/KQZW/wVpbqRHrE