Uus kontserdihooaeg on avatud!

Lõpuks ometi on saabunud suvine mõnus ilm ning kiriku hooldusasutuse elanikud soovivad rohkem aega veeta õues, nautides maikuu looduse lopsaka ilu, õitsevat aeda, linnulaulu ja meeldivat sooja päikest…

Seegi elanike jaoks on suvi ka vabaõhukontsertide aeg.

28. mail külastas meid kuulus Narva muusik ja laulja Izida Galimova koos oma õpilastega. Seegi hubases hoovis kõlasid tuntud ja armastatud lood filmidest, romaansid ning ilusad kitarrimuusikapalad.

Kontsert toimus ühe jutiga.  Tugev aplaus, hüüded «braavo!», tunnustavad sõnad — see kõik näitab, et kontsert õnnestus. Publik tänas kogu hingest  muusikuid  , palus veel külla tulla.

Muusika kuulades, me tunneme,_ et meelde tulevad mälestusi ammustest aegadest… Üks vana seegi elanik äkki meenutas, et ta oli ka kunagi muusikat õppinud ja isegi tantsuväljakutel mänginud.

Kontsert olevat omapärane ajamasin, mis saab sind viia  minevikku, paneb sind tollase atmosfääri ja annab võimalust tunda uuesti kõiki emotsioone, mida täitsid toona südant.

Teadlased ütlevad, et mälestuste ja teatud muusikateoste vaheline seos võib aidata kaasa uute tehnoloogiate väljatöötamisele Alzheimeri tõve uurimiseks. Inimesed, kes seda haigust põevad, ei mäleta hiljutisi sündmusi, mis nendega juhtusid, kuid nad võivad laulda laule, mida nad kuulsid sügavas lapsepõlves. Arvatakse, et spetsiaalselt valitud muusikapalad võivad aidata inimestel oma haigusega toime tulla ja mälu osaliselt tagasi saada.

 Uus kontserdihooaeg on avatud! Peagi ootame uusi külalisi!